Ompahan pitäny taukoo kirjoittelussa. Alkanut vuorotyö vie energiaa kaikelta harrastamiselta. Jopa kasvit kärsineet unohtelusta. :( Onneksi sentään jonkin verran istutetuista yrteistä säilynyt hengissä vaikka kato kävikin rankemman kautta. Uusinta kylvöjä ajattelin vielä kokeilla tehdä jos vain suinkin jossain välissä ehdin perehtyä.
563999.jpg

Kävin taas kuikuilemassa pihalla omia penkkejäni ja viime vuonna ostetut lidlin köynnösruusut pukkaavat komeaa kasvua. Samoin myös viime kesänä istutettu pensasruusu "Tom tom" on vielä hengissä.
Kaikkein ihanin löytö oli valkoisen särkyneensydämen alku, kun ihan luulin sen jo kuolleen talven aikana. :)
Nyt sitten odotellaan kuinka moni kuunliljoista nousee ja kunhan ilmat lämpenee niin pääsen istuttelemaan uusia kuunlilja lajikkeita sekä 4kpl pioneja. Kaverilta saadut liljat pääsivät esikasvatukseen ruukkuihin ja niitä olisi tarkoitus hankkia vielä eri värisiä kaveriksi.

En kyllä ikinä enään tilaile ruusuja "halpakaupoista". Tilaamani ruusupaketti sisälsi kaksi nipin napin hengissä ollutta tainta ja kolme aivan homeen peitossa ollutta rääpälettä...enkä tietenkään saa rahojani takaisin kun on muka oman säilytykseni vika :/ Lohduttavaa se etteivät ne paljoa maksaneetkaan. Jatkossa kyllä tilaan ainoastaan puutarhaliikkeen kautta tuollaiset kasvit.

Tässä vielä kuva orkideastani jossa jäljellä vielä viimeiset kolme kukkaa.
564026.jpg